Recept
« Terug naar recepten
Bieten Variaties
PT60M
Bieten Variaties
Een heerlijk bieten variaties recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bieten Variaties te bereiden
BIETEN-MOUSSE I :
""""""""""""""""""""""""""""""
*De bieten in de keukenmachine pureren met de rozemarijnblaadjes en dan op smaak brengen met zout en peper.
*Dan de zure room door de bieten purée werken en even wegzetten in de koelkast.
***
BIETEN-MOUSSE II :
""""""""""""""""""""""""""""
*De bietjes pureren in de keukenmachine en mixen met de fijn gehakte rozemarijn en opgeloste gelatine
*De slagroom lobbig kloppen en daarna de bietenpuree er in vouwen.
Doe het geheel in een grote schaal of verdeel het over een aantal ramequins en zet een 6 uur weg in de koeling
***
RODE BIETEN ASPIC :
""""""""""""""""""""""""""""""""
*Het bietensap warmen met alle andere ingredienten en blijven roeren tot de gelatine geheel is opgelost
*Laten afkoelen.Maar het moet nog vloeiend blijven.Kan nu gebruikt worden voor het geplande.
***
RODE BIETEN SURPRISE:
""""""""""""""""""""""""""""""""
*De bieten klein snijden en blenderen (pureren).
*In pan met dikke bodem de boter laten smelten met de suiker,citroensap en citroen-zeste.
*Zodra de suiker is opgelost de bieten pulp er bij doen en even opkoken.
*Van het vuur af de geklutse eieren en de slagroom er bij doen en
zeer goed roeren tot een gladde en homogene massa.
*Doe in een beboterde schotel of ramequins en zet dit in de oven gedurende 45 minuten op 140 graden Celsius.
""""""""""""""""""""""""""""""
*De bieten in de keukenmachine pureren met de rozemarijnblaadjes en dan op smaak brengen met zout en peper.
*Dan de zure room door de bieten purée werken en even wegzetten in de koelkast.
***
BIETEN-MOUSSE II :
""""""""""""""""""""""""""""
*De bietjes pureren in de keukenmachine en mixen met de fijn gehakte rozemarijn en opgeloste gelatine
*De slagroom lobbig kloppen en daarna de bietenpuree er in vouwen.
Doe het geheel in een grote schaal of verdeel het over een aantal ramequins en zet een 6 uur weg in de koeling
***
RODE BIETEN ASPIC :
""""""""""""""""""""""""""""""""
*Het bietensap warmen met alle andere ingredienten en blijven roeren tot de gelatine geheel is opgelost
*Laten afkoelen.Maar het moet nog vloeiend blijven.Kan nu gebruikt worden voor het geplande.
***
RODE BIETEN SURPRISE:
""""""""""""""""""""""""""""""""
*De bieten klein snijden en blenderen (pureren).
*In pan met dikke bodem de boter laten smelten met de suiker,citroensap en citroen-zeste.
*Zodra de suiker is opgelost de bieten pulp er bij doen en even opkoken.
*Van het vuur af de geklutse eieren en de slagroom er bij doen en
zeer goed roeren tot een gladde en homogene massa.
*Doe in een beboterde schotel of ramequins en zet dit in de oven gedurende 45 minuten op 140 graden Celsius.