KookJij

Bieten Variaties

Een heerlijk bieten variaties recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bieten Variaties te bereiden

BIETEN-MOUSSE I :
""""""""""""""""""""""""""""""
*De bieten in de keukenmachine pureren met de rozemarijnblaadjes en dan op smaak brengen met zout en peper.
*Dan de zure room door de bieten purée werken en even wegzetten in de koelkast.
***
BIETEN-MOUSSE II :
""""""""""""""""""""""""""""
*De bietjes pureren in de keukenmachine en mixen met de fijn gehakte rozemarijn en opgeloste gelatine
*De slagroom lobbig kloppen en daarna de bietenpuree er in vouwen.
Doe het geheel in een grote schaal of verdeel het over een aantal ramequins en zet een 6 uur weg in de koeling
***
RODE BIETEN ASPIC :
""""""""""""""""""""""""""""""""
*Het bietensap warmen met alle andere ingredienten en blijven roeren tot de gelatine geheel is opgelost
*Laten afkoelen.Maar het moet nog vloeiend blijven.Kan nu gebruikt worden voor het geplande.
***
RODE BIETEN SURPRISE:
""""""""""""""""""""""""""""""""
*De bieten klein snijden en blenderen (pureren).
*In pan met dikke bodem de boter laten smelten met de suiker,citroensap en citroen-zeste.
*Zodra de suiker is opgelost de bieten pulp er bij doen en even opkoken.
*Van het vuur af de geklutse eieren en de slagroom er bij doen en
zeer goed roeren tot een gladde en homogene massa.
*Doe in een beboterde schotel of ramequins en zet dit in de oven gedurende 45 minuten op 140 graden Celsius.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst