Recept
« Terug naar recepten
Bietjesstampot met spek en appel
PT40M
Bietjesstampot met spek en appel
Een heerlijk bietjesstampot met spek en appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renate Kemner
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bietjesstampot met spek en appel te bereiden
1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 minuten gaar.
2. Verhit ondertussen 25 gr boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 minuten knapperig. Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee. Snijd de bietjes in blokjes, voeg toe en bak 4 minuten mee. Schil de appel en snijd hem in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Schep deze door het bietjesmengsel.
3. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en met wat van het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep het bietjesmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.