KookJij

Bisque van en met Garnalen

Aangezien in het verleden nogal wat problemen rond het tot stand komen van dit recept geweest zijn en er bij nader inzien nogal wat cruciale gegevens missen heb ik besloten om een geheel nieuw recept in te tikken
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Jan A.van der Hoeden
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bisque van en met Garnalen te bereiden

  1. Zweet uien en knoflook aan in 1 eetlepel roomboter
  2. Doe daarbij de koppen en schillen van de garnalen,de gesnipperde wortel,de gesnipperdeselderij stengel,blik tomaten,2 strips citroen zeste,het citroensap en 6 liter water
  3. Kook net zo lang tot 4 1/2 liter water is verdampt.
  4. Zet de staafmixer er in en pureer de massa zo goed mogelijk (of gebruik een keukenmachine)
  5. Zeef de gepureerde massa in een schone pan
  6. Voeg toe 1 mespunt saffraan,de geconcenterrde tomatenpurée,de cognac en de slagroom en laat nog eens 1 liter vochr wegkoken.
  7. Roer de kreeftenolie er door en breng op smaak met peper en zout
  8. Verdeel de garnalen over de borden en geef er geroosterde stengels brood bij en knoflook mayonaise

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een Cava,Prosecco,Chablis,Chardonnay,Champagne.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Jan, ik weet er alles van. Vooral jouw recepten staan er vast niet 1,2,3 op. Dus ik snap absoluut je frustratie. Het probleem is bekent bij ons. De technische mensen gaan dit probleem als eerste aanpakken, daar dit ons hoogste prioriteit heeft. Helaas kon dit niet sneller vanwege de feestdagen.
Onze excuses hiervoor.
Vriendelijke groet,
Anna.
Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Anna,Ik ben teleurgesteld:
1).Verbeteringen in het recept lukken niet.
2).Toevoegen van een recept lukt niet.Je weet hoeveel tijd het inbrengen van een recept kost en als dat dan uiteindelijk niet blijft staan is dat verdomd frustrerend.
De lol gaat er wel af zo!!!.
Jan A.van der Hoeden