Recept
« Terug naar recepten
Bisque van en met Garnalen
PT300M
Bisque van en met Garnalen
Aangezien in het verleden nogal wat problemen rond het tot stand komen van dit recept geweest zijn en er bij nader inzien nogal wat cruciale gegevens missen heb ik besloten om een geheel nieuw recept in te tikken
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bisque van en met Garnalen te bereiden
- Zweet uien en knoflook aan in 1 eetlepel roomboter
- Doe daarbij de koppen en schillen van de garnalen,de gesnipperde wortel,de gesnipperdeselderij stengel,blik tomaten,2 strips citroen zeste,het citroensap en 6 liter water
- Kook net zo lang tot 4 1/2 liter water is verdampt.
- Zet de staafmixer er in en pureer de massa zo goed mogelijk (of gebruik een keukenmachine)
- Zeef de gepureerde massa in een schone pan
- Voeg toe 1 mespunt saffraan,de geconcenterrde tomatenpurée,de cognac en de slagroom en laat nog eens 1 liter vochr wegkoken.
- Roer de kreeftenolie er door en breng op smaak met peper en zout
- Verdeel de garnalen over de borden en geef er geroosterde stengels brood bij en knoflook mayonaise
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een Cava,Prosecco,Chablis,Chardonnay,Champagne.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
1).Verbeteringen in het recept lukken niet.
2).Toevoegen van een recept lukt niet.Je weet hoeveel tijd het inbrengen van een recept kost en als dat dan uiteindelijk niet blijft staan is dat verdomd frustrerend.
De lol gaat er wel af zo!!!.
Jan A.van der Hoeden
Anna Koudys zegt:
Onze excuses hiervoor.
Vriendelijke groet,
Anna.