Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeegtaartje met paddenstoelen
PT50M
Bladerdeegtaartje met paddenstoelen
Een heerlijk bladerdeegtaartje met paddenstoelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Lambert
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeegtaartje met paddenstoelen te bereiden
Laat de bladerdeeg ontdooien.Pel en hak het sjalotje en de knoflook fijn.Veeg de paddenstoelen schoon en halveer evt.de grote.Verhit de olie en bak het sjalotje en de knoflook glazig.Voeg de paddenstoelen op een hoog vuur toe en bak ze ca.3 min.mee.Breng dit op smaak met zout,peper,paprikapoeder en wat nootmuskaat.Roer de bousin door het paddenstoelenmengsel.Verwarm de oven voor op 220C.Bekleed de taartvorm (20 X 30 cm) met bakpapier en daarna het bladerdeeg.Druk de randen goed vast.Prik in het deeg met een vork en verdeel het paddenstoelenmengsel en de bieslook erover.Klop de eieren los met de hüttekäse en breng het op smaak met peper en zout en verdeel dit over de paddenstoelen.Laat het taartje in ca.30 min.gaar en bruin worden.
Frits van Hoorn zegt:
Nog lekkerder; kikoman (sojasaus} bij de paddestoelen.