KookJij

Bladerdeegtaartje met paddenstoelen

Een heerlijk bladerdeegtaartje met paddenstoelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Lambert
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeegtaartje met paddenstoelen te bereiden

Laat de bladerdeeg ontdooien.Pel en hak het sjalotje en de knoflook fijn.Veeg de paddenstoelen schoon en halveer evt.de grote.Verhit de olie en bak het sjalotje en de knoflook glazig.Voeg de paddenstoelen op een hoog vuur toe en bak ze ca.3 min.mee.Breng dit op smaak met zout,peper,paprikapoeder en wat nootmuskaat.Roer de bousin door het paddenstoelenmengsel.Verwarm de oven voor op 220C.Bekleed de taartvorm (20 X 30 cm) met bakpapier en daarna het bladerdeeg.Druk de randen goed vast.Prik in het deeg met een vork en verdeel het paddenstoelenmengsel en de bieslook erover.Klop de eieren los met de hüttekäse en breng het op smaak met peper en zout en verdeel dit over de paddenstoelen.Laat het taartje in ca.30 min.gaar en bruin worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Frits van Hoorn

Frits van Hoorn zegt:
Prima recept.
Nog lekkerder; kikoman (sojasaus} bij de paddestoelen.
anneriet

anneriet zegt:
Het was heerlijk heb alleen andere smeerkaas gbruikt.