Recept
« Terug naar recepten
Blanquette de veau
PT75M
Blanquette de veau
Een heerlijk blanquette de veau recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blanquette de veau te bereiden
Doe het kalfsvlees met de bouillon,wortel,ui en kruiden in een grote pan enbreng het tegen de kook aan.Laat het vlees 30 minuten sudderen.Houd het vuur laag.Maak de sjalotten schoon enlaat ze 20 minuten mee sudderen,voeg als laatste de champignons en de wijn toe en laat nog 20 minuten garen.Schep het vlees,de uien en de champignons uit de pan en zeef de bouillon.Kook de bouillon op hoog vuur in to de helft. Klop de creme fraise met de eierdooiers los, vermeng met een paar eetlepels van de warme bouillon en giet terug bij de bouillon.Houd het vuur laag en blijf roeren tot de saus gaat binden,de saus mag absoluut niet koken!Breng op smaak met peper en zout en voeg het vlees met de uitjes weer toe.Lekker met broccoli of boontjes
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ikke zegt:
Lizemie2 zegt:
In de plaats van ze in water te koken gebruik je citroensap. Ik denk toch dat het dat is.
robmar zegt:
"Wrijf de champignons droog schoon. Laat ze 5 minuten garen in de helft van het citroensap."
Kan dit eens naderen omschrijven aub
koos van wieringen zegt: