Recept
« Terug naar recepten
Bleekselderijsoep met blauwe kaas
PT40M
Bleekselderijsoep met blauwe kaas
Een heerlijk bleekselderijsoep met blauwe kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bleekselderijsoep met blauwe kaas te bereiden
Snijd de schoongemaakte bleekselderij in smalleboogjes. Snipper de gepelde ui.
Verhit de boter in een pan, roer de bleekselderij en ui erdoor en laat de groenten, met het deksel op de pan, zachtjes ca. 10 minuten smoren; roer af en toe.
Roer de bloem door de groenten en schenk de bouillon erbij. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat de soep, met het deksel op de pan, zachtjes ca. 30 minuten koken.
Snijd intussen de kaas in kleine stukjes.
Neem de pan van het vuur, laat de soep iets afkoelen en pureer hem met een staafmixer of in een foodprocessor.
Roer de kaas en de melk door de soep en laat de soep, al roerende, door en door warm worden en de kaas smelten (laat de soep niet aan de kook komen).
Bestrooi met peterselie.
Verhit de boter in een pan, roer de bleekselderij en ui erdoor en laat de groenten, met het deksel op de pan, zachtjes ca. 10 minuten smoren; roer af en toe.
Roer de bloem door de groenten en schenk de bouillon erbij. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat de soep, met het deksel op de pan, zachtjes ca. 30 minuten koken.
Snijd intussen de kaas in kleine stukjes.
Neem de pan van het vuur, laat de soep iets afkoelen en pureer hem met een staafmixer of in een foodprocessor.
Roer de kaas en de melk door de soep en laat de soep, al roerende, door en door warm worden en de kaas smelten (laat de soep niet aan de kook komen).
Bestrooi met peterselie.
h.waarlo zegt: