Recept
« Terug naar recepten
Bloedworst
PT1690M
Bloedworst
Een heerlijk bloedworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1690 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloedworst te bereiden
BLOEDWORST, RODE KOOL MOUSSELINE, APPEL en AARDAPPELPUREE
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Snijd de rode kool in fijne reepjes
*Voeg de marinade toe aan de rode kool en zet dit 24 uur weg
*Breng de inhoud van de pan na 24 uur aan de kook, zet het vuur lager en laat de inhoud van de pan dan verder gedurende 2 uren gaar stoven.
*Het rookspek in kleine dobbelsteentjes uitbakken
*De bakbloedworst even in de melk leggen (volgens mijn tante valt de bloedworst die in de melk heeft gelegen niet zo snel uit elkaar bij het bakken), droogdeppen, licht bloemen en krokant bakken in de bruingeworden boter.
*Bloedworst uit de pan nemen en de appelschijven bakken in de restboter
OPDIENEN: Op voorverwarmd bord schep rode kool, plak bloedworst, appelschijf, uitgebakken rookspek en aardappelpuree doen.
--->Drink hierbij een stevige rode wijn
***
BLOEDWORST,COQUILES en STUKJE ZEEBAARS FILET
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Leg de plakken bloedworst eest even in de melk, dep ze dan droog en bloem ze lichtjes.
*Bloem de coquilles en de zeebaars ook lichtjes en bak alles gaar.
Eerst de bloedworst, dan de coquilles en tenslotte de zeebaars in dezelfde pan bakken met de vetten die er dan nog zijn.
*Dan de olie + roomboter blussen met de zoete wijn en iets laten inkoken.
OPDIENEN: Op voorverwarmd bordje eerst een plak bloedworst leggen, daarop een stukje zeebaars en dan aftoppen met een gebakken coquille. Hierover wat jus lepelen.
--->Schenk hierbij de wijn welke is gebruikt bij het blussen van de boter.
***
BLOEDWORST MET GEGRILLDE COQULLES:
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Melk,droog en bloem de bloedworst en bak in een paar eetlepels roomboter
*Grill de coquilles.
*Leg de bloedworst op een voorverwarmd bordje,.zet daarop een gegrillde coquille,.bedruip met wat jus en schep op elke coquille een theelepel truffeltapenade,
--->Schenk hierbij een rosé-wijn.
***
BLOEDWORST MET APPELTJES
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Melk en bloem de bloedworst en bak de plakken dan krokant in de boter
*Houd de bloedworst warm en laat de suiker in de boter caramelliseren en doe er vervolgens de koriander door.
*Bak nu de schijven appel in de boter en probeer ze nog een beetje beet te laten houden
*Leg de bloedworst op een bordje,daarop een schijf appel en een scheut botersaus.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Snijd de rode kool in fijne reepjes
*Voeg de marinade toe aan de rode kool en zet dit 24 uur weg
*Breng de inhoud van de pan na 24 uur aan de kook, zet het vuur lager en laat de inhoud van de pan dan verder gedurende 2 uren gaar stoven.
*Het rookspek in kleine dobbelsteentjes uitbakken
*De bakbloedworst even in de melk leggen (volgens mijn tante valt de bloedworst die in de melk heeft gelegen niet zo snel uit elkaar bij het bakken), droogdeppen, licht bloemen en krokant bakken in de bruingeworden boter.
*Bloedworst uit de pan nemen en de appelschijven bakken in de restboter
OPDIENEN: Op voorverwarmd bord schep rode kool, plak bloedworst, appelschijf, uitgebakken rookspek en aardappelpuree doen.
--->Drink hierbij een stevige rode wijn
***
BLOEDWORST,COQUILES en STUKJE ZEEBAARS FILET
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Leg de plakken bloedworst eest even in de melk, dep ze dan droog en bloem ze lichtjes.
*Bloem de coquilles en de zeebaars ook lichtjes en bak alles gaar.
Eerst de bloedworst, dan de coquilles en tenslotte de zeebaars in dezelfde pan bakken met de vetten die er dan nog zijn.
*Dan de olie + roomboter blussen met de zoete wijn en iets laten inkoken.
OPDIENEN: Op voorverwarmd bordje eerst een plak bloedworst leggen, daarop een stukje zeebaars en dan aftoppen met een gebakken coquille. Hierover wat jus lepelen.
--->Schenk hierbij de wijn welke is gebruikt bij het blussen van de boter.
***
BLOEDWORST MET GEGRILLDE COQULLES:
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Melk,droog en bloem de bloedworst en bak in een paar eetlepels roomboter
*Grill de coquilles.
*Leg de bloedworst op een voorverwarmd bordje,.zet daarop een gegrillde coquille,.bedruip met wat jus en schep op elke coquille een theelepel truffeltapenade,
--->Schenk hierbij een rosé-wijn.
***
BLOEDWORST MET APPELTJES
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Melk en bloem de bloedworst en bak de plakken dan krokant in de boter
*Houd de bloedworst warm en laat de suiker in de boter caramelliseren en doe er vervolgens de koriander door.
*Bak nu de schijven appel in de boter en probeer ze nog een beetje beet te laten houden
*Leg de bloedworst op een bordje,daarop een schijf appel en een scheut botersaus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Bedankt Jan, Hans:):)
deuxchapeaux zegt:
Jan A