Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool al forno
PT10M
Bloemkool al forno
Bloemkool beetgaar koken. Sausje van losgeklopt ei, room en geraspte
kaas erover en dan gratineren in de oven.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool al forno te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Snijd de bloemkool in niet te kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in water met zout. Goed uitlekken in
een vergiet. Schep de uitgelekte bloemkool in de ovenschaal. - Meng het losgeklopte ei met de room. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.Roer de geraspte kaas erdoor en verdeel dit over de bloemkool.
- Zet de bloemkool plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de bloemkool een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ook lekker met geschaafde amandelen