Klik op de foto om te vergroten.
Omdat ik de frituurpan voor iets anders nodig had, heb ik de bloemkoolroosjes in een laagje olie in de wok gefrituurd. Eerst de ene kant, dan omdraaien en de andere kant. Dit ging prima. Wat klaar is onder alufolie warm houden.
Ook lekker als voorgerecht of tapa met een dipsausje.
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool gefrituurd
PT20M
Bloemkool gefrituurd
Een heerlijk bloemkool gefrituurd recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kookkaravaan. Smaakroute door Marokko. Yassine Nassir e.a.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool gefrituurd te bereiden
De bloemkoolroosjes in wat water met zout beetgaar koken (of in de magnetron). Niet te zacht laten worden.
Afgieten, in een schaal overdoen en wat af laten koelen.
Maak ondertussen een mengsel van citroensap + 5 el zonnebloemolie + knoflook + peterselie + koriander + paprikapoeder + komijnpoeder + zout + peper.
Giet dit mengsel over de bloemkoolroosjes en meng goed zodat alles bedekt is met het citroenmengsel.
Doe dan bloem in een plastic zakje , bovenkant dichthouden en flink schudden zodat alle roosjes in aanraking zijn geweest met de bloem.
Kluts de eieren los in de hogere schaal. Haal de roosjes uit de plastic zak, de overtollige bloem weggooien.
Doe de roosjes bij de losgeklopte eieren en meng goed. Alle roosjes moeten met ei bedekt zijn.
Ondertussen in een pan of wok een laag zonnebloemolie verhitten. Hierin de bloemkoolroosjes in porties frituren in totaal ong 3 a 4 minuten of tot ze goudbruin zijn.(zie kookverhaal)
Uit laten lekken op keukenpapier en eventueel bestrooien met peterselie en/of koriander.
Afgieten, in een schaal overdoen en wat af laten koelen.
Maak ondertussen een mengsel van citroensap + 5 el zonnebloemolie + knoflook + peterselie + koriander + paprikapoeder + komijnpoeder + zout + peper.
Giet dit mengsel over de bloemkoolroosjes en meng goed zodat alles bedekt is met het citroenmengsel.
Doe dan bloem in een plastic zakje , bovenkant dichthouden en flink schudden zodat alle roosjes in aanraking zijn geweest met de bloem.
Kluts de eieren los in de hogere schaal. Haal de roosjes uit de plastic zak, de overtollige bloem weggooien.
Doe de roosjes bij de losgeklopte eieren en meng goed. Alle roosjes moeten met ei bedekt zijn.
Ondertussen in een pan of wok een laag zonnebloemolie verhitten. Hierin de bloemkoolroosjes in porties frituren in totaal ong 3 a 4 minuten of tot ze goudbruin zijn.(zie kookverhaal)
Uit laten lekken op keukenpapier en eventueel bestrooien met peterselie en/of koriander.
gea zegt: