Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool met kaas en paprika
PT20M
Bloemkool met kaas en paprika
Een heerlijk bloemkool met kaas en paprika recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool met kaas en paprika te bereiden
Verdeel de schoongemaakte bloemkool in roosjes en kook ze net gaar in ruim water met het zout, laat ze uitlekken.
Fruit de fijngesneden ui in 60 gram boter zacht en transparant (niet bruin).
Doe er de paprika- en knoflookpoeder bij en doe ze met de bloemkool in de kookpan en schep alles voorzichtig om.
Snijd de gewassen paprika's in reepjes of stukjes, verwijder de zaden en de zaadlijsten, schep ook de paprika door de bloemkool.
Doe de massa in een ingevette ovenschaal, bestrooi ze met een mengsel paneermeel en de geraspte kaas en smelt de rest van de boter en giet dit eroverheen.
Laat de schotel in de oven een mooi bruin korstje krijgen.
Voor het serveren bestrooien met de fijngehakte peterselie.
Fruit de fijngesneden ui in 60 gram boter zacht en transparant (niet bruin).
Doe er de paprika- en knoflookpoeder bij en doe ze met de bloemkool in de kookpan en schep alles voorzichtig om.
Snijd de gewassen paprika's in reepjes of stukjes, verwijder de zaden en de zaadlijsten, schep ook de paprika door de bloemkool.
Doe de massa in een ingevette ovenschaal, bestrooi ze met een mengsel paneermeel en de geraspte kaas en smelt de rest van de boter en giet dit eroverheen.
Laat de schotel in de oven een mooi bruin korstje krijgen.
Voor het serveren bestrooien met de fijngehakte peterselie.