Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool met spinazie
PT45M
Bloemkool met spinazie
Een heerlijk bloemkool met spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool met spinazie te bereiden
Kook de bloemkoolroosjes in water gedurende 8 minuten, giet af en hou het kookvocht apart. Verhit 2 el. boter en fruit hierin de sjalot glazig, voeg bloem toe, bak even kort mee, giet al roerende 1/2 L. kookvocht erbij, laat enkele minuten zacht koken en voeg de melk toe, laat de saus op een laag vuur indikken, breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap en roer de kaas onder de saus. Ontdooi de spinazie, roer er 2 el. boter doorheen, kruid met peper, zout en nootmuskaat, laat goed doorwarmen. Beboter een ovenschotel, schik de bloemkoolroosjes en spinazie in de schotel, overgiet met de kaassaus, bestrooi met paneermeel en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 30 minuten.