KookJij

Bloemkoolgratin met aardappelen en kerstomaatjes

Een heerlijk bloemkoolgratin met aardappelen en kerstomaatjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolgratin met aardappelen en kerstomaatjes te bereiden

Verwarm je oven voor op 180°C. Kook de bloemkool en aardappelen ca. 10 minuten voor in licht gezouten water. Laat alles goed uitlekken.

Verhit de boter en bak hierin kort de prei aan. Voeg de knoflook toe en bak dit even mee. Roer de bloem erdoor, bak een minuutje mee met de prei en giet dan al roerend de melk erbij. Laat de saus even zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de paprika poeder. Smelt de helft van de geraspte kaas door de saus. Roer de peterselie erdoor en zet het vuur uit.

Plaats de bloemkool in een diepe ovenschaal, leg hier de cherry tomaatjes op en eindig met de aardappel stukjes. Lepel de saus over de aardappelen heen. Dek de schotel af met de overgebleven kaas.

Bak alles ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Fijn om horen ;):D:D:D
Petra

Petra zegt:
Heb de schotel vanavond gemaakt met rundergehakt en toscaanse aardappelpartjes.Iets pittiger gekruid en het was heerlijk. Een blijvertje.
fijnproever

fijnproever zegt:
Petra zullen het onthouden voor een volgende keer;)
Petra

Petra zegt:
Als je bovenop de bloemkool rul gebakken rundergehakt doet is je maaltijd compleet.