Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolpannenkoekjes met garnalen
PT30M
Bloemkoolpannenkoekjes met garnalen
Een heerlijk bloemkoolpannenkoekjes met garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
xquis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolpannenkoekjes met garnalen te bereiden
De bloemkoolroosjes gaar koken in gezouten water. Afgieten en pureren met de staafmixer. Mengen met de bloem, de melk en de losgeklopte eieren en tot een glad en soepel belsag roeren. De garnalen erdoor roeren en van het beslag kleine pannenkoekjes bakken in hete boter. Een kaassaus bereiden door de boter te smelten en met evenveel bloem tot een roux roeren. Melk toevoegen, even laten doorkoken en de gemalen kaas erbij doen. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Meteen serveren met kaassaus en garneren met veldsla.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
0.25 betekent 1/4 bloemkool.
veel succes met het recept.
M.v.g. Bert Allers:);)
Barbara Metz zegt:
Ik gebruik de (mooie) bladeren die om de kool zitten óók; snijd het groen eraf en de nerven kook ik mee met de bloemkool en pureer het.
Het groen van de bladeren ff de kook erover en gebruik het als decoratie op het gerecht; in plaats van dat eeuwige toefje koriander als "touch"