Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolschotel
PT60M
Bloemkoolschotel
Een heerlijk bloemkoolschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
37
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolschotel te bereiden
Snijd de bloemkool en kook (of stoom) deze net gaar. De voorgekookte aardappelschijfjes in een schaal in de magnetron (650W) 5 minuten laten garen.
Een ovenschaal invetten en onderin de aardappelschijfjes leggen, daarop de bloemkool uitspreiden.
Maak een roux van boter, meel, bouillon en melk en roer hierdoorheen 2/3 deel van de geraspte kaas, de mosterd en wat nootmuskaat. Verdeel deze saus over de bloemkool en strooi hier nog het restant geraspte kaas overheen.
De oven verwarmen op 200°C en de ovenschotel voor 20 minuten erin zetten.
Intussen de grillpan verwarmen en de opgerolde runderchipolata grillen.
Een ovenschaal invetten en onderin de aardappelschijfjes leggen, daarop de bloemkool uitspreiden.
Maak een roux van boter, meel, bouillon en melk en roer hierdoorheen 2/3 deel van de geraspte kaas, de mosterd en wat nootmuskaat. Verdeel deze saus over de bloemkool en strooi hier nog het restant geraspte kaas overheen.
De oven verwarmen op 200°C en de ovenschotel voor 20 minuten erin zetten.
Intussen de grillpan verwarmen en de opgerolde runderchipolata grillen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
whhendriks zegt:
carlabouten zegt:
Eerst aardappelpuree dan gekruid gehakt en dan de rest bloemkool en zo volgens jouw recept, heerlijk.
gr carla
MargjeH zegt:
Sophia zegt:
H Schut Bijma zegt: