Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolsoep
PT50M
Bloemkoolsoep
Een heerlijk bloemkoolsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolsoep te bereiden
Snij de prei in ringen, verdeel de bloemkool in kleine roosjes, hak de peterselie met stelen fijn, snij de aardappel in blokjes. Verhit de boter, fruit de prei en peterselie, voeg bloemkool en aardappel toe, overgiet met bouillon en water. Voeg peper en zout toe, laat 30 min. koken. Pureer de soep in de blender, voeg room toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de soep gedurende 10 minuten, garneer met peterselie.