Verdeel over de borden:
Deze soep bevat geen gluten, geen vet en geen dierlijke bestanddelen.
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolsoep (Vet- en Glutenvrij, Veganistisch)
PT75M
Bloemkoolsoep (Vet- en Glutenvrij, Veganistisch)
Een heerlijk bloemkoolsoep (vet- en glutenvrij, veganistisch) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolsoep (Vet- en Glutenvrij, Veganistisch) te bereiden
1).Leg de aardappels en bloemkool op de bodem van een pan met dikke bodem en deksel.
2).Daarover heen gaan de ui en de knoflook.
3).Vervolgens wordt een mengsel van de poederkruiden over het geheel gestrooid.
4).Nu moet het vocht er nog bij: begin met een 1/2 liter bouillon en een 1/2 liter witte wijn. Is er nog meer vocht nodig dan bijvullen met groente bouillon tot alles ongeveer 2 cm onder vocht staat.
5).We brengen dit rustig aan de kook en laten het met het deksel er op 30 minuten door pruttelen.
6).Met de keukenblender wordt alles in batches gepureerd.
2).Daarover heen gaan de ui en de knoflook.
3).Vervolgens wordt een mengsel van de poederkruiden over het geheel gestrooid.
4).Nu moet het vocht er nog bij: begin met een 1/2 liter bouillon en een 1/2 liter witte wijn. Is er nog meer vocht nodig dan bijvullen met groente bouillon tot alles ongeveer 2 cm onder vocht staat.
5).We brengen dit rustig aan de kook en laten het met het deksel er op 30 minuten door pruttelen.
6).Met de keukenblender wordt alles in batches gepureerd.
Jan A.van der Hoeden zegt:
Het spijt me, dat je het niet lekker vindt. Dat kan wel eens gebeuren. Ikzelf vind de zuurheid wel meevallen, al zal ik deze soep niet uitkiezen voor een feestmaal.
Wat je zou kunnen doen: De hoeveelheid wijn beperken tot 150 cc en de rest opvullen met bouillon. Maar ja, je moet wel begrijpen dat geen gluten, geen vetten, geen dierlijke bestanddelen een naar mijn idee uitgeklede soep geven.
Waarom dan deze soep zul je vragen? Welnu er was iemand die overgevoelig was voor gluten, ziek werd van vetten en ook nog vegetarisch was. Dan kom je uit op dit soort recepten.
Je zou nog kunnen proberen of pure soja-melk een wat vollere smaak zal geven. Daar hebben wij in de familie nog geen ervaring mee.
Jan A.