KookJij

Bloemkoolsoep

de zoveelste variant, maar toch weer lekker !
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolsoep te bereiden

  1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  2. Verhit de boter en fruit hierin de gesnipperde sjalot gedurende 2 minuten.
  3. Voeg bloemkool toe en laat 1 minuut zacht meebakken.
  4. Voeg bouillon toe, breng aan de kook en laat onder deksel 10 minuten garen.
  5. Pureer de soep, voeg melk of room toe en breng al roerende aan de kook.
  6. Kruid met peper en zout, garneer de soep met 1 el. gehakte peterselie of dille.
  7. Dien de soep goed warm op .

Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)

Suggestie : roer voor het opdienen 50 gr. hamblokjes, garnalen of kaas door de soep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst