Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolsoep
PT20M
Bloemkoolsoep
de zoveelste variant, maar toch weer lekker !
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolsoep te bereiden
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
- Verhit de boter en fruit hierin de gesnipperde sjalot gedurende 2 minuten.
- Voeg bloemkool toe en laat 1 minuut zacht meebakken.
- Voeg bouillon toe, breng aan de kook en laat onder deksel 10 minuten garen.
- Pureer de soep, voeg melk of room toe en breng al roerende aan de kook.
- Kruid met peper en zout, garneer de soep met 1 el. gehakte peterselie of dille.
- Dien de soep goed warm op .
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Suggestie : roer voor het opdienen 50 gr. hamblokjes, garnalen of kaas door de soep.