Recept
« Terug naar recepten
Boerderijkip gevuld met bloedworst (zie opm)
PT60M
Boerderijkip gevuld met bloedworst (zie opm)
Een heerlijk boerderijkip gevuld met bloedworst (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerderijkip gevuld met bloedworst (zie opm) te bereiden
Ontbeen de bouten en maak het bovenbeen van binnen goed schoon.
Snij de bloedworst en de appel in kleine blokjes en bak deze in de pan.
Laat de bloedworst afkoelen en vul de boutjes met de worst.
Pak de boutjes in met varkensnet en bak ze goudbruin.
Blus het geheel af met bier en laat het ongeveer 30 min. sudderen.
Kook de aardappelen en stamp ze tot puree.
Hak de ui en smoor deze.
Voeg de gesmoorde ui en de helft van de ingemaakte pruimen aan de aardappelpuree toe.
Haal de bouten uit de pan en kook de saus in tot de gewenste dikte.
Voeg hier de rest van de ingemaakte pruimen aan toe.
Breng alles op smaak met peper en zout.
Schep de "hete bliksem van ringelote"in een diep bord en leg hierbij de gesneden gevulde kippenboutjes.
Serveer de saus er apart bij.
Snij de bloedworst en de appel in kleine blokjes en bak deze in de pan.
Laat de bloedworst afkoelen en vul de boutjes met de worst.
Pak de boutjes in met varkensnet en bak ze goudbruin.
Blus het geheel af met bier en laat het ongeveer 30 min. sudderen.
Kook de aardappelen en stamp ze tot puree.
Hak de ui en smoor deze.
Voeg de gesmoorde ui en de helft van de ingemaakte pruimen aan de aardappelpuree toe.
Haal de bouten uit de pan en kook de saus in tot de gewenste dikte.
Voeg hier de rest van de ingemaakte pruimen aan toe.
Breng alles op smaak met peper en zout.
Schep de "hete bliksem van ringelote"in een diep bord en leg hierbij de gesneden gevulde kippenboutjes.
Serveer de saus er apart bij.