Recept
« Terug naar recepten
Boerenjongensmuffins
PT30M
Boerenjongensmuffins
Een heerlijk boerenjongensmuffins recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenjongensmuffins te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in met boter. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg een snufje zout, de citroenrasp, de basterdsuiker en de specerijen toe. Meng in een andere kom het ei met de doormidden gesneden boerenjongens, de stroop, het vocht van de boerenjongens en de melk. Roer het natte mengsel door het droge mengsel. Doe dit zo kort mogelijk, klontjes zijn niet erg. Vul de bakjes van de muffinvorm voor ¾ en bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar.