KookJij

Boerenjongensmuffins

Een heerlijk boerenjongensmuffins recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenjongensmuffins te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in met boter. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg een snufje zout, de citroenrasp, de basterdsuiker en de specerijen toe. Meng in een andere kom het ei met de doormidden gesneden boerenjongens, de stroop, het vocht van de boerenjongens en de melk. Roer het natte mengsel door het droge mengsel. Doe dit zo kort mogelijk, klontjes zijn niet erg. Vul de bakjes van de muffinvorm voor ¾ en bak de muffins in 15 tot 20 minuten gaar.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst