KookJij

Boerenkool

Een heerlijk boerenkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkool te bereiden

-De aardappelen opzetten en de boerenkool erbij doen samen met 2 bouillonblokjes.
-20 minuten laten koken.
-Intussen de ui fruiten tot lichtbruin.
-De spekblokjes uitbakken zonder boter.
-De rookworsten in plakjes snijden en in een koekenpan aanbakken.
-De worst eruit halen en in dezelfde pan de jus maken volgens aanwijzing op de verpakking.
-De worst terug in de jus doen en laten pruttelen op zacht vuur.
-De aardappelen en de boerenkool afgieten en de roomboter en melk erbij doen.
-Goed fijnstampen tot een smeuige puree.
-De mosterd, spekblokjes en uien erdoor roeren, even proeven en afkruiden met peper en zout.
-Serveren op een diep bord een kuiltje in het midden maken en daar de rookworst en jus in schenken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Emmy Vereecken

Emmy Vereecken zegt:
Inmiddels uitgeprobeerd en zeker een geslaagd recept, zelfs mijn zoon lust nu boerenkool
Emmy Vereecken

Emmy Vereecken zegt:
Lijkt me lekker, niet te veel poespas ga dit recept vanavond uitproberen.