Recept
« Terug naar recepten
Boerenkool
PT30M
Boerenkool
Een heerlijk boerenkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkool te bereiden
-De aardappelen opzetten en de boerenkool erbij doen samen met 2 bouillonblokjes.
-20 minuten laten koken.
-Intussen de ui fruiten tot lichtbruin.
-De spekblokjes uitbakken zonder boter.
-De rookworsten in plakjes snijden en in een koekenpan aanbakken.
-De worst eruit halen en in dezelfde pan de jus maken volgens aanwijzing op de verpakking.
-De worst terug in de jus doen en laten pruttelen op zacht vuur.
-De aardappelen en de boerenkool afgieten en de roomboter en melk erbij doen.
-Goed fijnstampen tot een smeuige puree.
-De mosterd, spekblokjes en uien erdoor roeren, even proeven en afkruiden met peper en zout.
-Serveren op een diep bord een kuiltje in het midden maken en daar de rookworst en jus in schenken.
-20 minuten laten koken.
-Intussen de ui fruiten tot lichtbruin.
-De spekblokjes uitbakken zonder boter.
-De rookworsten in plakjes snijden en in een koekenpan aanbakken.
-De worst eruit halen en in dezelfde pan de jus maken volgens aanwijzing op de verpakking.
-De worst terug in de jus doen en laten pruttelen op zacht vuur.
-De aardappelen en de boerenkool afgieten en de roomboter en melk erbij doen.
-Goed fijnstampen tot een smeuige puree.
-De mosterd, spekblokjes en uien erdoor roeren, even proeven en afkruiden met peper en zout.
-Serveren op een diep bord een kuiltje in het midden maken en daar de rookworst en jus in schenken.
Emmy Vereecken zegt: