OPDIENEN in een voorverwarmd bord en de uitgebakken chorizo over het bord strooien.Versieren met wat grof gehakte korianderblaadjes lijkt ook een winner.
Je kunt er ook verse gehakte munt over strooien.
Andere worstsoorten zijn er ook lekker bij,met name de oosteuropese worstsoorten.
Recept
« Terug naar recepten
Boerenkoolsoep
PT45M
Boerenkoolsoep
Een heerlijk boerenkoolsoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkoolsoep te bereiden
CALDO VERDE is DE nationale Portugese soep:
*Verhit in een grote pan de rijstolie en bak hierin uit de chorizo worst die in kleine blokjes is gesneden.De worst moet uiteindelijk knapperige blokjes leveren.We halen de gebakken chorizo uit de pan en zetten dat even weg.
*In de olie van de chorizo bakken we de ui en knoflook glazig en doen dan de aardappelen er bij.We roeren dat goed om tot alle aardappel blokjes omgeven zijn door een laagje olie.
*De bouillon gaat er nu bij en we brengen dit onder roeren aan de kook en laten dan de aardappelen garen.Duurt ongeveer 25 minuten.We zetten nu de staafmixer in de pan en pureren de inhoud.Mooier is de aardappels er uit te halen en met de hand te prakken en dan weer terug te doen in de pan.
*In de pan met aardappelpuree in bouillon voegen we toe de boerenkool en koken dat 15 minuten door.We zetten de staaf mixer er weer in om de boerenkool iets te verkleinen.
*We doen nog een paar eetlepels olijfolie bij de soep en die is nu klaar.
*Verhit in een grote pan de rijstolie en bak hierin uit de chorizo worst die in kleine blokjes is gesneden.De worst moet uiteindelijk knapperige blokjes leveren.We halen de gebakken chorizo uit de pan en zetten dat even weg.
*In de olie van de chorizo bakken we de ui en knoflook glazig en doen dan de aardappelen er bij.We roeren dat goed om tot alle aardappel blokjes omgeven zijn door een laagje olie.
*De bouillon gaat er nu bij en we brengen dit onder roeren aan de kook en laten dan de aardappelen garen.Duurt ongeveer 25 minuten.We zetten nu de staafmixer in de pan en pureren de inhoud.Mooier is de aardappels er uit te halen en met de hand te prakken en dan weer terug te doen in de pan.
*In de pan met aardappelpuree in bouillon voegen we toe de boerenkool en koken dat 15 minuten door.We zetten de staaf mixer er weer in om de boerenkool iets te verkleinen.
*We doen nog een paar eetlepels olijfolie bij de soep en die is nu klaar.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Jan A.:)
wulfert hofland zegt:
Je hoort het van mij.
groetjes wulfert.