KookJij

Boerenkost op de boerenbuiten

Een heerlijk boerenkost op de boerenbuiten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenkost op de boerenbuiten te bereiden

Wortelen, erwten en ajuin fijngesneden gekruid gaar stoven in boter.
De boerenworst (gevuld met spek varkensvlees goed gekruid) goed aanbakken in boter.
Aardappelen koken, afgieten en pureren, kruiden, eitje en olijfolie toevoegen goed mengen. Een deel van de groenten er evenzeer onder mengen en vul de ingesmeerde uitsteekvorm met de puree. Zet deze even onder de grill. Serveer zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo juni 2011.
Klik op foto om te vergroten.








Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Lekkerbekske, dank je .... de groenten komen uit een bokaal
spijtig genoeg deze keer wel na een lange werkdag maar uiteraard mag je ook verse groenten gebruiken. Dus stoven van ajuin en groenten gaat hier redelijk vlug. Uitsteekvorm 8 op 8 maar dat speelt in feite geen rol je mag ook een ronde nemen of rechthoekig is gewoon voor de presentatie evenzeer de groenten gedeeltelijk onder de puree. En het bakvet mag je zeker een donkere bruine saus van maken die zal er zeker heel lekker bij smaken. Groetjes van ons 3tjes
:);):p
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Dag Hilde,
Dit lijkt me wel een fijn recept, maar ik heb er toch enkele vragen over.
Zijn hier erwten en wortelen bedoeld uit een blik?
Hoe lang duurt het gaar stoven?
Hoe groot moet die uitsteekvorm zijn?
Waarom worden niet alle groenten onder de puree gemengd?
Van het bakvet van de worst denk ik een lekkere donkerbruine saus te kunnen maken, die er m.i. wel op zal smaken.