Recept
« Terug naar recepten
Herfstschotel voor de kille dagen
PT40M
Herfstschotel voor de kille dagen
Een herfstschotel gemakkelijk klaar te maken.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herfstschotel voor de kille dagen te bereiden
- Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten deze in schijven snijden. Wortelen in staafjes snijden deze beetgaar steamen, ajuin aanstoven in boter de bloemkoolroosjes toevoegen evenzeer de erwten en wortelen dit alles goed kruiden. Kalkoenblokjes gaar aanbakken in boter deze evenzeer goed kruiden met peper en zout. Maak een roux van de boter, bloem, bouillon en roer de mosterd eronder. Verdeel de aardappelen in een vuurvaste schotel deze uiteraard goed ingevet met boter. Verdeel vervolgens de groenten en het vlees en de saus erover, bestrooi rijkelijk met de kaas en zet onder de grill. Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op de foto om te vergroten en meerdere foto's te bekijken.
Anna Koudys zegt:
Een ovenschotel maak je mij altijd blij mee!