Recept
« Terug naar recepten
Boerenpizza (pizza rustica)
PT120M
Boerenpizza (pizza rustica)
Een heerlijk boerenpizza (pizza rustica) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenpizza (pizza rustica) te bereiden
Alle ingredienten voor het deeg stevig kneden en er een bal van maken en een 1/2 uur laten rusten.Ricotta met een vork prakken en met de eieren vermengen.Perterselie en parmezaanse kaas erdoor scheppen.Mozzarella,provolonekaas en ham (evt.salami ipv.ham)in kleine blokjes snijden en door de kwark scheppen.Met VEEL versgemalen peper en zout op smaak brengen.Het deeg halveren en uitrollen op een bestrooide plank met bloem.De ingevette taartvorm met een lap deeg bekleden,daarbij ook de randen proberen omhoog te trekken(eerste keer zal wel vloeken worden,ik moest het ook drie keer overdoen).De vulling over het deeg verdelen en de andere deeglap erop leggen.Deegranden en deegdeksel goed dichtvouwen en met een losgeklopt ei bestrijken.De oven op 180C zetten en ca.1 uur bakken(kan langer of korter zijn.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Els zegt: