KookJij

Boerenpizza (pizza rustica)

Een heerlijk boerenpizza (pizza rustica) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenpizza (pizza rustica) te bereiden

Alle ingredienten voor het deeg stevig kneden en er een bal van maken en een 1/2 uur laten rusten.Ricotta met een vork prakken en met de eieren vermengen.Perterselie en parmezaanse kaas erdoor scheppen.Mozzarella,provolonekaas en ham (evt.salami ipv.ham)in kleine blokjes snijden en door de kwark scheppen.Met VEEL versgemalen peper en zout op smaak brengen.Het deeg halveren en uitrollen op een bestrooide plank met bloem.De ingevette taartvorm met een lap deeg bekleden,daarbij ook de randen proberen omhoog te trekken(eerste keer zal wel vloeken worden,ik moest het ook drie keer overdoen).De vulling over het deeg verdelen en de andere deeglap erop leggen.Deegranden en deegdeksel goed dichtvouwen en met een losgeklopt ei bestrijken.De oven op 180C zetten en ca.1 uur bakken(kan langer of korter zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els

Els zegt:
Lijkt me lekker, maar ik mis een foto, heb je meer een idee hoe de pizza wordt.;)
hns

hns zegt:
Wat leuk, lekkere smaken, passen goed bij elkaar. Lijkt wel een Pizza Calzone. Eigen recept of origineel uit Italie? Is varkensvet door iets anders te vervangen, bijv ganzenvet of id. Ga het zeker proberen.vrnd groeten Hans de Vos:):)
bobby

bobby zegt:
Lambert, het lijkt mij erg lekker en ga het zeker snel is uitproberen.