Recept
« Terug naar recepten
Boeuf bourguignon
PT180M
Boeuf bourguignon
Een heerlijk boeuf bourguignon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeuf bourguignon te bereiden
1. Verhit de boter en bak hierin de spekreepjes, zilveruitjes en de in vieren gesneden knoflook. Haal alles uit de pan als het licht gekleurd is.
2. Braad de riblappen in het overgebleven vet rondom bruin. Voeg vervolgens selderij en wortel toe en bak dit twee minuten mee. Doe er ook wat zout en peper door.
3. Strooi bloem over het vlees en bak het even mee. Giet de bouillon en wijn erbij en breng het al roerend aan de kook.
4. Maak een bosje van drie takjes peterselie, tijm en laurier en voeg dit bij het vlees.
5. Laat het 90 minuten sudderen.
6. Bak ondertussen de champignons lichtbruin. Verwijder na 90 minuten het kruidenbosje en doe de champignons, zilveruitjes, spekjes en knoflook bij het vlees.
7. Laat de boeuf bourgignon nog 30 minuten sudderen. Strooi er voor het opdienen fijngehakte peterselie over.
2. Braad de riblappen in het overgebleven vet rondom bruin. Voeg vervolgens selderij en wortel toe en bak dit twee minuten mee. Doe er ook wat zout en peper door.
3. Strooi bloem over het vlees en bak het even mee. Giet de bouillon en wijn erbij en breng het al roerend aan de kook.
4. Maak een bosje van drie takjes peterselie, tijm en laurier en voeg dit bij het vlees.
5. Laat het 90 minuten sudderen.
6. Bak ondertussen de champignons lichtbruin. Verwijder na 90 minuten het kruidenbosje en doe de champignons, zilveruitjes, spekjes en knoflook bij het vlees.
7. Laat de boeuf bourgignon nog 30 minuten sudderen. Strooi er voor het opdienen fijngehakte peterselie over.
Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)
Boeuf bourguignon is een traditioneel Frans recept. Het vlees wordt gestoofd in rode wijn en een boeket aan groenten, zoals wortelen en champignons. Vroeger was boeuf bourguignon een boerengerecht, inmiddels is het haute cuisine. Serveer bij de boeuf bourguignon aardappelen of rijst en natuurlijk een goed glas wijn!