Recept
« Terug naar recepten
Boeuf bourguignon
PT210M
Boeuf bourguignon
Een heerlijk boeuf bourguignon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeuf bourguignon te bereiden
1. Bind de tijm met de laurier en de peterselie tot een kruidentuiltje. Pel en hak de knoflook. Snij het vlees in dobbelstenen en bak het rondom aan in de olie. Kruid met peper en zout en bestuif met bloem.
2. Doe er de knoflook en het kruidentuiltje bij. Blus met de wijn en breng al roerend aan de kook. Doe er de fond bij, breng weer aan de kook en schep er het schuim af. Dek af en laat 3 uur heel zachtjes sudderen. Roer af en toe om.
3. Pel de sjalotten. Verhit de boter met de suiker, doe er de sjalotten bij en laat ze karameliseren. Voeg er 1 dl water aan toe en laat stoven tot ze zacht zijn (10 minuten).
4. Maak de champignons schoon en halveer ze. Snij het spek in reepjes en bak het krokant. Haal het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Bak de champignons in het spekvet.
5. Doe de sjalotten, de champignons en het spek bij het vlees en laat 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
2. Doe er de knoflook en het kruidentuiltje bij. Blus met de wijn en breng al roerend aan de kook. Doe er de fond bij, breng weer aan de kook en schep er het schuim af. Dek af en laat 3 uur heel zachtjes sudderen. Roer af en toe om.
3. Pel de sjalotten. Verhit de boter met de suiker, doe er de sjalotten bij en laat ze karameliseren. Voeg er 1 dl water aan toe en laat stoven tot ze zacht zijn (10 minuten).
4. Maak de champignons schoon en halveer ze. Snij het spek in reepjes en bak het krokant. Haal het uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Bak de champignons in het spekvet.
5. Doe de sjalotten, de champignons en het spek bij het vlees en laat 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.