Recept
« Terug naar recepten
Boeuf bourguignon
PT140M
Boeuf bourguignon
Een heerlijk boeuf bourguignon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeuf bourguignon te bereiden
1. Laat het vlees 1 nacht marineren in een aardewerken kom met de wijn, de groenten, het kruidentuiltje en een mespunt peper.
2. Dep het vlees goed droog. Braad het kort rondom aan in een mengsel van boter en olie.
3. Bestuif het lichtjes met bloem en kruid met peper en zout. Laat het nog 1 minuut braden, keer het vaak om.
4. Leg het in een diepe ovenschaal. Doe er de marinade en de groenten bij. Dek af en zet ongeveer 2 uur in het midden van een warme oven van 175°C. Giet er tussendoor nog wat water bij, zodat er voldoende stoofvocht is.
5. Laat het vlees 5 minuten rusten alvorens het aan te snijden.
6. Zeef de marinade en laat inkoken tot de gewenste sausdikte.
7. Serveer in flinke plakken, met de wortelen en de wijnsaus. Werk af met peterselie.
2. Dep het vlees goed droog. Braad het kort rondom aan in een mengsel van boter en olie.
3. Bestuif het lichtjes met bloem en kruid met peper en zout. Laat het nog 1 minuut braden, keer het vaak om.
4. Leg het in een diepe ovenschaal. Doe er de marinade en de groenten bij. Dek af en zet ongeveer 2 uur in het midden van een warme oven van 175°C. Giet er tussendoor nog wat water bij, zodat er voldoende stoofvocht is.
5. Laat het vlees 5 minuten rusten alvorens het aan te snijden.
6. Zeef de marinade en laat inkoken tot de gewenste sausdikte.
7. Serveer in flinke plakken, met de wortelen en de wijnsaus. Werk af met peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jvandenoever zegt:
derbyke zegt:
Zullen het antwoord afwachten van Jaap :);):p
slaatje zegt:
slaatje zegt:
Groetjes Gerda.
:p:p:p
mdc zegt:
De wijn die aan de tafel gedronken, moet ook in het gerecht.Je moet het eerst eens probeeren je zult het verschil wel merken.
Groetjes :)
mdc zegt:
Spijtig komt niet uit Belgie, maar uit de bourgogne streek specialiteit uit Châtenay.
Groetjes ;)
truus vercoulen-geurts zegt: