Recept
« Terug naar recepten
Bokkingtaartje met rode biet, augurk en kwark
PT15M
Bokkingtaartje met rode biet, augurk en kwark
Een heerlijk bokkingtaartje met rode biet, augurk en kwark recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bokkingtaartje met rode biet, augurk en kwark te bereiden
De bokkingen fileren (uw vishandelaar zal dit graag voor u doen) en de staartjes bijhouden voor de garnering.
De bokkingfilets, de gekookte aardappelen en de rode biet in blokjes snijden. De augurken zeer fijn snijden. Alles mengen en in vier roestvrijstalen ringen tot een taartje aandrukken.
De hardgekookte eieren in stukjes en de ui in ringen snijden.
De plattekaas met de mayonaise mengen, op smaak brengen met de geraspte mierikswortel, peper en zout.
In het midden van elk bord een krans van veldsla schikken. Daarop het bokkingtaartje uitstorten. De plattekaassaus eromheen lepelen, versieren met uiringen, blokjes rode biet en stukjes hardgekookt ei. Bovenop het taartje als garnering een bokkingstaart rechtop zetten.
De bokkingfilets, de gekookte aardappelen en de rode biet in blokjes snijden. De augurken zeer fijn snijden. Alles mengen en in vier roestvrijstalen ringen tot een taartje aandrukken.
De hardgekookte eieren in stukjes en de ui in ringen snijden.
De plattekaas met de mayonaise mengen, op smaak brengen met de geraspte mierikswortel, peper en zout.
In het midden van elk bord een krans van veldsla schikken. Daarop het bokkingtaartje uitstorten. De plattekaassaus eromheen lepelen, versieren met uiringen, blokjes rode biet en stukjes hardgekookt ei. Bovenop het taartje als garnering een bokkingstaart rechtop zetten.
fijnproever zegt: