Recept
« Terug naar recepten
Bolus eierkoeken
PT25M
Bolus eierkoeken
Een heerlijk bolus eierkoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marielle Meertens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
zelf bedacht recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bolus eierkoeken te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven)
- Mix de eieren samen met de donkerbruine basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en zout ca 10 minuten tot een luchtig geheel
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en de custard en schep dit met een metalen lepel voorzichtig door het eimengsel
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Schep 4 bergjes deeg op het bakpapier en smeer dit een beetje uit met de achterkant van een lepel
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de eierkoeken in 15 minuten gaar en goudbruin.
- Mix de eieren samen met de donkerbruine basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en zout ca 10 minuten tot een luchtig geheel
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en de custard en schep dit met een metalen lepel voorzichtig door het eimengsel
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Schep 4 bergjes deeg op het bakpapier en smeer dit een beetje uit met de achterkant van een lepel
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de eierkoeken in 15 minuten gaar en goudbruin.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wendy1 zegt:
Groetjes Wendy
shelley zegt: