KookJij

Bombe van brie met bacon en karamelsaus

Een heerlijk bombe van brie met bacon en karamelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bombe van brie met bacon en karamelsaus te bereiden

Prak de brie met korst en al.
Vorm er balletjes van ter grote van een ei.
Wikkel de bacon er omheen en zet koel weg.
Smelt de boter in een pannetje en karamelliseer er de suiker in.
Voeg de room toe, blijf weer roeren tot alle karamel is opgelost.
Voeg de rozemarijn toe en laat de saus afkoeln.
Verwarm de oven voor op 220 Gr.C.
Plaats de bombes in de oven tot de spek krokant is, zonder dat de brie eruit loopt.( kijk regelmatig, is minuten werk)
Spiegel een forse eetlepel saus op het bord en plaats de bombe erin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst