Recept
« Terug naar recepten
Bombe van brie met bacon en karamelsaus
PT30M
Bombe van brie met bacon en karamelsaus
Een heerlijk bombe van brie met bacon en karamelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
marionsrecepten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bombe van brie met bacon en karamelsaus te bereiden
Prak de brie met korst en al.
Vorm er balletjes van ter grote van een ei.
Wikkel de bacon er omheen en zet koel weg.
Smelt de boter in een pannetje en karamelliseer er de suiker in.
Voeg de room toe, blijf weer roeren tot alle karamel is opgelost.
Voeg de rozemarijn toe en laat de saus afkoeln.
Verwarm de oven voor op 220 Gr.C.
Plaats de bombes in de oven tot de spek krokant is, zonder dat de brie eruit loopt.( kijk regelmatig, is minuten werk)
Spiegel een forse eetlepel saus op het bord en plaats de bombe erin.
Vorm er balletjes van ter grote van een ei.
Wikkel de bacon er omheen en zet koel weg.
Smelt de boter in een pannetje en karamelliseer er de suiker in.
Voeg de room toe, blijf weer roeren tot alle karamel is opgelost.
Voeg de rozemarijn toe en laat de saus afkoeln.
Verwarm de oven voor op 220 Gr.C.
Plaats de bombes in de oven tot de spek krokant is, zonder dat de brie eruit loopt.( kijk regelmatig, is minuten werk)
Spiegel een forse eetlepel saus op het bord en plaats de bombe erin.