Recept
« Terug naar recepten
Bonte groentecurry
PT50M
Bonte groentecurry
Een heerlijk bonte groentecurry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bonte groentecurry te bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Maak de andere groenten schoon.
Snijd de wortel en bleekselderij in plakjes.
Halveer de sperziebonen.
Pel de uien en knoflook.
Snijd de uien in ringen en snijd de knoflook fijn.
Schil de gember en snijd heel fijn.
Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.
Breek het kaneelstokje in stukjes.
Roer de knoflook en gember tot een gladde pasta.
Verhit de olie in een pan of wok.
Roerbak daarin de ui en knoflookpasta.
Voeg de specerijen toe en roerbak ze 2 min. mee.
Voeg de aardappelen, wortel, bleekselderij en 300 ml water toe.
Roer 5 min. op hoog vuur.
Doe een deksel op de pan en laat nog 10 min. sudderen.
Voeg de sperziebonen en doperwten toe en laat ze nog 5 min. meekoken tot de groenten zacht zijn.
Garneer met de chili en koriander.
Maak de andere groenten schoon.
Snijd de wortel en bleekselderij in plakjes.
Halveer de sperziebonen.
Pel de uien en knoflook.
Snijd de uien in ringen en snijd de knoflook fijn.
Schil de gember en snijd heel fijn.
Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.
Breek het kaneelstokje in stukjes.
Roer de knoflook en gember tot een gladde pasta.
Verhit de olie in een pan of wok.
Roerbak daarin de ui en knoflookpasta.
Voeg de specerijen toe en roerbak ze 2 min. mee.
Voeg de aardappelen, wortel, bleekselderij en 300 ml water toe.
Roer 5 min. op hoog vuur.
Doe een deksel op de pan en laat nog 10 min. sudderen.
Voeg de sperziebonen en doperwten toe en laat ze nog 5 min. meekoken tot de groenten zacht zijn.
Garneer met de chili en koriander.