Recept
« Terug naar recepten
Borrel-Pizza met Geitenkaas en Zalm Duet
PT45M
Borrel-Pizza met Geitenkaas en Zalm Duet
Een heerlijk borrel-pizza met geitenkaas en zalm duet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Borrel-Pizza met Geitenkaas en Zalm Duet te bereiden
1).Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 25 cm bij 37,5 cm
en verdeel in tweeën in de lengte.
2).Leg beide stukken op het ingevette bakpapier en prik met een vork veel gaatjes in de uitgerolde lappen.
3).Smeer de roomkaas+ mayonaise uit op beide bladerdeeg helften en verdeel over beide helften de in blokjes gesneden geitenkaas.
4).Maak een mengsel van de uien, kappertjes, dille en citroenrasp.
5).Strooi de helft van het uienmengsel op één van de 2 bladerdeeg vellen en zet beide gedurende 15 minuten in de oven.
6).Haal de baksels uit de oven en strooi de rest van het uienmengsel over het bladerdeegstuk, waarop nog geen uien was gestrooid.
7).Verdeel nu de plakken zalm gelijkelijk over de 2 stukken bladerdeeg en snijd die vervolgens elk in 8 stukken.
8).We hebben nu 2 soorten borrel-pizza die eigenlijk overal bij passen.
en verdeel in tweeën in de lengte.
2).Leg beide stukken op het ingevette bakpapier en prik met een vork veel gaatjes in de uitgerolde lappen.
3).Smeer de roomkaas+ mayonaise uit op beide bladerdeeg helften en verdeel over beide helften de in blokjes gesneden geitenkaas.
4).Maak een mengsel van de uien, kappertjes, dille en citroenrasp.
5).Strooi de helft van het uienmengsel op één van de 2 bladerdeeg vellen en zet beide gedurende 15 minuten in de oven.
6).Haal de baksels uit de oven en strooi de rest van het uienmengsel over het bladerdeegstuk, waarop nog geen uien was gestrooid.
7).Verdeel nu de plakken zalm gelijkelijk over de 2 stukken bladerdeeg en snijd die vervolgens elk in 8 stukken.
8).We hebben nu 2 soorten borrel-pizza die eigenlijk overal bij passen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
De borrel-pizza's kunnen warm en ook koud worden gegeten.