Recept
« Terug naar recepten
Boterham met mosselen en tomatentartaar
PT30M
Boterham met mosselen en tomatentartaar
Een heerlijk boterham met mosselen en tomatentartaar recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mosselen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boterham met mosselen en tomatentartaar te bereiden
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe
de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over.
Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
Snijd de augurk in piepkleine blokjes. Meng de augurk, de kruiden en het sjalotje door de
mayonaise. Verdun met de witte wijn en breng de kruidensaus op smaak met zout en peper.
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in
piepkleine blokjes. Hak de gedroogde tomaat klein en meng met de mosterd en de
kappertjes door de blokjes tomaat. Breng de tomatentartaar op smaak met zout en
peper.
Leg het brood op 4 borden. Verdeel er de slamelange, de uiringen, de tomatentartaar en de
mosselen over. Serveer met het kruidensausje.
de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over.
Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan. Haal de mosselen uit de schelp.
Snijd de augurk in piepkleine blokjes. Meng de augurk, de kruiden en het sjalotje door de
mayonaise. Verdun met de witte wijn en breng de kruidensaus op smaak met zout en peper.
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in
piepkleine blokjes. Hak de gedroogde tomaat klein en meng met de mosterd en de
kappertjes door de blokjes tomaat. Breng de tomatentartaar op smaak met zout en
peper.
Leg het brood op 4 borden. Verdeel er de slamelange, de uiringen, de tomatentartaar en de
mosselen over. Serveer met het kruidensausje.