Snijd de ronde boterkoek in 12 punten en geef het bij een kopje koffie.
Wanneer er drank bij moet: witte port Beaume de Venise, een zoet Elzasser een zoete Duitse Riesling, enz.
Recept
« Terug naar recepten
Boterkoek met 2 soorten gember
PT45M
Boterkoek met 2 soorten gember
Een heerlijk boterkoek met 2 soorten gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boterkoek met 2 soorten gember te bereiden
1).Zeef zout en meel boven een kom.
2).Hussel de suiker goed door dit mengsel.
3).Snijd de boterklontjes met de twee tafelmessen goed door de bloem.
4).Kneed dan met koude handen tot een mooie bal deeg en leg die even weg in de koeling gedurende 15 minuten.
5).Verdeel het deeg in 2 porties.
6).Doe de helft van het deeg in de boterkoek vorm en verdeel daarover de gehakte droge / geconfijte gember.
7).Bedek dit met de tweede helft van de deegbal en verdeel daarover de bolletjes gember uit de pot.
8).Bestrijk het gegemberde deeg royaal met het losgeklopte ei en schuif in de oven.
9).Laat het gebak in 15-20 minuten garen en lichtjes bruinen in de oven
10.Haal uit de oven en laat afkoelen en haal de koek pas uit de vorm wanneer het gebak is afgekoeld.
2).Hussel de suiker goed door dit mengsel.
3).Snijd de boterklontjes met de twee tafelmessen goed door de bloem.
4).Kneed dan met koude handen tot een mooie bal deeg en leg die even weg in de koeling gedurende 15 minuten.
5).Verdeel het deeg in 2 porties.
6).Doe de helft van het deeg in de boterkoek vorm en verdeel daarover de gehakte droge / geconfijte gember.
7).Bedek dit met de tweede helft van de deegbal en verdeel daarover de bolletjes gember uit de pot.
8).Bestrijk het gegemberde deeg royaal met het losgeklopte ei en schuif in de oven.
9).Laat het gebak in 15-20 minuten garen en lichtjes bruinen in de oven
10.Haal uit de oven en laat afkoelen en haal de koek pas uit de vorm wanneer het gebak is afgekoeld.
Jan A van der Hoeden zegt:
Dank voor het advies. Heb dit inmiddels verwerkt in het recept.