Recept
« Terug naar recepten
Boxty on the griddle
PT60M
Boxty on the griddle
Een heerlijk boxty on the griddle recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
de hemelse keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boxty on the griddle te bereiden
Schil en rasp de rauwe aardappelen en vermeng deze met de aardappelpuree.
Roer de bloem erdoor en maak goed op smaak met peper en zout.
Klop het ei los en meng dit samen met de gesmolten boter door de aardappelmassa.
Voeg zoveel melk toe tot er een smeuïg, niet te dik beslag is verkregen.
Vet een stevige koekenpan in en bak aardappelkoekjes van een eetlepel beslag aan beide kanten knapperig en bruin.
Bak in gedeelten tot het beslag op is, houd de reeds gebakken koekjes warm.
Serveertips
Serveer met appelmoes of met gegrilde tomaat en sausijzen.
Roer de bloem erdoor en maak goed op smaak met peper en zout.
Klop het ei los en meng dit samen met de gesmolten boter door de aardappelmassa.
Voeg zoveel melk toe tot er een smeuïg, niet te dik beslag is verkregen.
Vet een stevige koekenpan in en bak aardappelkoekjes van een eetlepel beslag aan beide kanten knapperig en bruin.
Bak in gedeelten tot het beslag op is, houd de reeds gebakken koekjes warm.
Serveertips
Serveer met appelmoes of met gegrilde tomaat en sausijzen.