KookJij

Bramensoufflé

Een heerlijk bramensoufflé recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bramensoufflé te bereiden

Pureer de bramen op een hand na met de staafmixer en zeef de puree. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Strijk de chocolade op bakpapier uit tot 2 mm dikte en strooi de pijnboompitten erover. Laat in de koelkast opstijven. Smelt op laag vuur de boter. Bak de bloem 1 min. zonder te kleuren. Giet de melk erbij en klop in 1 min. glad. Voeg van het vuur de bramenpuree toe. Roer de losgeklopte eidooiers erdoor. Verwarm de oven tot 200 °C. Klop de eiwitten niet helemaal stijf. Voeg de suiker toe en klop de eiwitten nu stijf. Spatel door het bramenmengsel. Schep de soufflébasis in de ingevette vormen of mokken, strijk de bovenkant glad en bak de soufflés in de voorverwarmde oven in 15-20 min. lichtbruin. De deur dicht houden! Breek de chocolade. Neem de soufflés voorzichtig uit de oven en bestrooi ze met poedersuiker en serveer direct met de chocoladeschotsen.

Tip: De soufflé komt uit de klassieke Franse keuken: souffleren betekent rijzen. Wilt u dat de soufflé extra mooi en gelijkmatig rijst, maak dan langs de rand van de vorm met een natte vinger een gootje in het mengsel. Serveer de soufflé direct en zorg dat de weg tot de tafel kort en tochtvrij is. Zodra de warme lucht in de soufflé afkoelt, zakt hij namelijk in. Maar ook dan is hij nog heel smakelijk.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst