Verdeel in vierkantjes of langwerpige rechthoeken.
NOOT: In plaats van bramen kunnen we ook andere vruchten gebruiken, zoals bosbessen, frambozen, aardbeien enz.. Zorg er wel voor dat het fruit DROOG is als het wordt gestort op het beslag.
Recept
« Terug naar recepten
Bramentaart met crumbles
PT90M
Bramentaart met crumbles
Een heerlijk bramentaart met crumbles recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bramentaart met crumbles te bereiden
Voor de crumble:
1).Mix de boter met de suiker en het snufje zout en meng daardoor de bloem met een vork. Er zullen grote vochtige balletjes ontstaan. Prima dit gaat voorlopig de koeling in.
Voor het taart gebak:
2).Meng in een kom met een keukenmachine de boter met de suiker en de eieren.
3).Schraap de vanille peul leeg en doe de vanille zaadjes bij het botermengsel en roer dat er goed door. We moeten een lichtgekleurde luchtig beslag hebben.
4).Hierdoor wordt de bloem gemixed.
5).Het nu verkregen beslag wordt op de bodem gestort van het bakblik met bakpapier.
6).Hierover gaan de bramen.
7).Tenslotte gaat het crumble beslag uit de koelkast over de bramen.
8).We zetten nu het bakblik in het midden van de oven en laten het 50 minuten bakken.
9).We halen het bakblik uit de oven en laten het gebak volledig afkoelen in het blik .
10).Door het overhangend bakpapier kunnen we het gebak uit het blik tillen (eerst zijkanten lossnijden).
1).Mix de boter met de suiker en het snufje zout en meng daardoor de bloem met een vork. Er zullen grote vochtige balletjes ontstaan. Prima dit gaat voorlopig de koeling in.
Voor het taart gebak:
2).Meng in een kom met een keukenmachine de boter met de suiker en de eieren.
3).Schraap de vanille peul leeg en doe de vanille zaadjes bij het botermengsel en roer dat er goed door. We moeten een lichtgekleurde luchtig beslag hebben.
4).Hierdoor wordt de bloem gemixed.
5).Het nu verkregen beslag wordt op de bodem gestort van het bakblik met bakpapier.
6).Hierover gaan de bramen.
7).Tenslotte gaat het crumble beslag uit de koelkast over de bramen.
8).We zetten nu het bakblik in het midden van de oven en laten het 50 minuten bakken.
9).We halen het bakblik uit de oven en laten het gebak volledig afkoelen in het blik .
10).Door het overhangend bakpapier kunnen we het gebak uit het blik tillen (eerst zijkanten lossnijden).