Recept
« Terug naar recepten
Brandade met schelvis en gerookte forel
PT40M
Brandade met schelvis en gerookte forel
Een heerlijk brandade met schelvis en gerookte forel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Brandade met schelvis en gerookte forel te bereiden
1. Kook de aardappelen gaar en breng in een andere pan gezouten water aan de kook. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in partjes.
2. Leg de vismoten in het kokende water en zet het vuur zachter zodra het weer aan de kook komt. Pocheer de vis gedurende 7 minuten of iets langer naargelang de dikte.
3. Giet de aardappelen af en prak ze niet al te fijn. Meng er 3 eetlepels olijfolie en de in reepjes gesneden forel door. Meng er nog de room, het citroensap en de bieslook onder en kruid met peper en zout.
4. Smelt de boter in een pannetje. Schik, met behulp van een uitsteekring, wat van de brandade op een bord. Leg er de gepocheerde schelvis naast, werk af met de tomatenpartjes, de gesmolten boter en de gehakte peterselie.
2. Leg de vismoten in het kokende water en zet het vuur zachter zodra het weer aan de kook komt. Pocheer de vis gedurende 7 minuten of iets langer naargelang de dikte.
3. Giet de aardappelen af en prak ze niet al te fijn. Meng er 3 eetlepels olijfolie en de in reepjes gesneden forel door. Meng er nog de room, het citroensap en de bieslook onder en kruid met peper en zout.
4. Smelt de boter in een pannetje. Schik, met behulp van een uitsteekring, wat van de brandade op een bord. Leg er de gepocheerde schelvis naast, werk af met de tomatenpartjes, de gesmolten boter en de gehakte peterselie.