Recept
« Terug naar recepten
Brandade van schelvis, prei en peren
PT40M
Brandade van schelvis, prei en peren
Een heerlijk brandade van schelvis, prei en peren recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brandade van schelvis, prei en peren te bereiden
Versnijd peren en het wit van de prei in gelijke stukjes en stoof zachtjes in hoeveboter. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar, giet het kookwater weg. Pocheer de schelvis in visfumet en ontgraat volledig. Voeg de gebroken vis samen met de prei en de peer toe aan de aardappelen. Breng op smaak met grof zout en peper.
Voor de saus:
Laat de fumet lichtjes inkoken en voeg een scheut room toe. Laat inkoken met een steranijs en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Schik de brandade op een bord met wat gefruite prei, groene kruiden en gedroogde Meesterlyckham. Nappeer er de saus bij
Voor de saus:
Laat de fumet lichtjes inkoken en voeg een scheut room toe. Laat inkoken met een steranijs en breng op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Schik de brandade op een bord met wat gefruite prei, groene kruiden en gedroogde Meesterlyckham. Nappeer er de saus bij