Zeeuwse mosselen smaken in Frankrijk anders,maar dat is niet waar het ligt vaak aan de manier van bereiden.
De mosselen hoeven niet met zoveel water te worden gekookt, hooguit één kopje water, dat is genoeg.
Zeeuwse vissers stomen de mosselen veelal in hun eigen vocht, totdat de schelpen opengaan.... en deze smaak is "puur".
De Fransen hebben dat begrepen vandaar dit recept.
Water is hier vervangen door wijn, wat het geheel nog lekkerder maakt.
Recept
« Terug naar recepten
Bretonse mosselen
PT15M
Bretonse mosselen
Een heerlijk bretonse mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renate van den Elshout-Hogeweg
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Via via
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bretonse mosselen te bereiden
Mosselen goed wassen.
Gehakte sjalotjes even in de kookpan met boter aanzetten (ze mogen niet kleuren). Afblussen met witte wijn en tot de helft laten inkoken.
Voeg de room (of creme fraiche) toe.
Het geheel aan de kook brengen en de mosselen erbij doen.
De mosselen zijn gaar wanneer de schelpen open zijn.
Op smaak brengen met peper en zou en opdienen met de gehakte peterselie.
Gehakte sjalotjes even in de kookpan met boter aanzetten (ze mogen niet kleuren). Afblussen met witte wijn en tot de helft laten inkoken.
Voeg de room (of creme fraiche) toe.
Het geheel aan de kook brengen en de mosselen erbij doen.
De mosselen zijn gaar wanneer de schelpen open zijn.
Op smaak brengen met peper en zou en opdienen met de gehakte peterselie.
Mijn kookverhaal (Renate van den Elshout-Hogeweg)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
renatehogeweg zegt:
Hans probeer het toch nog maar eens, b.v. bij AH hebben ze verpakte mosselen en soms ook kleine, niet die jumbo's die smaken nergens naar. (waar heb je die trouwens gekocht in een sinaasappelkistje?)je moet ook heel goed op de verkoopdatum letten en ze een poosje in zout water zetten.
Succes ermee, ik hoor het wel weer van jou.
grts Renate::p
hns zegt:
Ik heb vorige week Bretonse mosselen gekocht in zo'n sinaasappelkistje als verpakking.
Het was 2,5 kg, ik heb er welgeteld 5 mosselen in aangetroffen, de rest was dunne laagjes 'vlees'tegen de binnenkant vd schelp.
Volgend seizoen maar weer. grts Hans:):)
rangvi zegt:
Ik ben een Nederlandse die al 31 jaar in Bretagne woont, wij maken de mosselen inderdaad zo, daarna de jus lekker soppen met stokbrood (is niet erg beleefd, maar o zo lekker) let er wel op kleine mosselen te nemen en niet van die hele grote, de kleine hebben meer smaak ! Groetjes uit Brest ;)
renatehogeweg zegt:
grts van Renate;)
hns zegt:
Trouwens bedoel je STOMEN of STOVEN.
Dank Hans de Vos:):):)
hns zegt:
Ik heb ze gekocht bij de Sligro (groothndl). De uiterste gebruiksdatum was nog niet bereikt. Het vreemde is ik heb 4 weken geleden hetzelfde gehad met zeeuwse mosselen, van Prins en Dingemanse, ook bij de Sligro gekocht. Daar zaten ook veel kapotte schelpen bij. Heb dat toen vergoed gekregen. Er worden nu daar geen zeeuwse mosselen meer verkocht, einde seizoen. Later in het jaar krijg je eerst de hangmosselen, van de hangcultuur en daarna de gewone. Ook bij AH kon ik de laatste tijd geen mosselen vinden. mvg Hans de vos:):)