Recept
« Terug naar recepten
Bretonse mosselen à la crème
PT20M
Bretonse mosselen à la crème
Een heerlijk bretonse mosselen à la crème recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan Wolfert
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bretonse mosselen à la crème te bereiden
Zet de mosselen droog op in de grote pan. Als de mosselen opengaan dan het vrijgekomen vocht afgieten in de grote kom. Zet het vuur onder de mosselen laag. Roer door het kookvocht de crème fraîche en de kookroom totdat een egale soepachtige massa ontstaat. Roer hierdoor de knoflook, peterselie, selderie, mosterd en de roomboter. Giet dit bij de mosselen en kook deze gaar. Zout en peper naar smaak toevoegen
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Corine zegt:
Morgen (mijn verjaardag) staat het weer voor 10 personen op het menu ze zijn er allemaal gek op.
corine zegt:
Corine zegt:
jan.wolfert zegt:
Af en toe een stukje brood erbij. Lege schelpen in een aparte schaal op tafel. Uiteindelijk de overgebleven saus als soep opeten.
Wilma zegt: