Recept
« Terug naar recepten
Bretonse vispastei
PT90M
Bretonse vispastei
Een heerlijk bretonse vispastei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8-10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tip
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bretonse vispastei te bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C.
10 plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot grote ovale deeglap van ± 3 mm dik.
Deeglap op bakpiaat leggen, helft van deeg over bakplaat laten hangen.
Helft van deegbodem op bakplaat met vork regelmatig inprikken.
Boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 min, laten bakken.
Bouillon en slagroom erdoor roeren tot gladde saus. Saus op zacht vuur ± 10 min. laten koken.
Groenten in ruim water met zout iets voorkoken. (venkel en wortel ± 3 min., peultjes, courgette en
broccoli 2 min.).
Kabeljauw, mosselen, garnalen, groenten,
bieslook, dille en peterselie door saus roeren. Visragout met zout, peper en citroensap op smaak brengen en iets laten afkoelen.
Ragout over helft van deeg verdelen, deegranden met water bevochtigen en overhangend deeg over vulling klappen.
Deegranden goed op elkaar drukken.
Uit 2 plakjes deeg kleine visjes snijden en visjes met water op pastei plakken.
Pastei in midden van oven ± 30 min, bakken tot deeg lichtbruin en krokant is.
10 plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot grote ovale deeglap van ± 3 mm dik.
Deeglap op bakpiaat leggen, helft van deeg over bakplaat laten hangen.
Helft van deegbodem op bakplaat met vork regelmatig inprikken.
Boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 min, laten bakken.
Bouillon en slagroom erdoor roeren tot gladde saus. Saus op zacht vuur ± 10 min. laten koken.
Groenten in ruim water met zout iets voorkoken. (venkel en wortel ± 3 min., peultjes, courgette en
broccoli 2 min.).
Kabeljauw, mosselen, garnalen, groenten,
bieslook, dille en peterselie door saus roeren. Visragout met zout, peper en citroensap op smaak brengen en iets laten afkoelen.
Ragout over helft van deeg verdelen, deegranden met water bevochtigen en overhangend deeg over vulling klappen.
Deegranden goed op elkaar drukken.
Uit 2 plakjes deeg kleine visjes snijden en visjes met water op pastei plakken.
Pastei in midden van oven ± 30 min, bakken tot deeg lichtbruin en krokant is.