Recept
« Terug naar recepten
Bretontaart op Grootmoeders wijze
PT50M
Bretontaart op Grootmoeders wijze
Een heerlijk bretontaart op grootmoeders wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bretontaart op Grootmoeders wijze te bereiden
Doe de boter en de suiker in een kom en klop met een handmixer romig; voer daarbij geleidelijk aan de snelheid op. Voeg de eierdooiers, de bloem en de rum toe.
Strijk de helft van het mengsel uit in de beboterde bakvorm. Schik er de appelschijfjes over. Bedek met de rest van het mengsel.Strijk in met de resterende eierdooier.
Maak met een vorm het traditionele ruitenpatroon. Bak gedurende 35-40 minuten op 180 °C.
Laat afkoelen en garneer met minikweeappels en bladgoud (optioneel).
Strijk de helft van het mengsel uit in de beboterde bakvorm. Schik er de appelschijfjes over. Bedek met de rest van het mengsel.Strijk in met de resterende eierdooier.
Maak met een vorm het traditionele ruitenpatroon. Bak gedurende 35-40 minuten op 180 °C.
Laat afkoelen en garneer met minikweeappels en bladgoud (optioneel).
fijnproever zegt: