KookJij

Bretontaart op Grootmoeders wijze

Een heerlijk bretontaart op grootmoeders wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: zesta.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bretontaart op Grootmoeders wijze te bereiden

Doe de boter en de suiker in een kom en klop met een handmixer romig; voer daarbij geleidelijk aan de snelheid op. Voeg de eierdooiers, de bloem en de rum toe.

Strijk de helft van het mengsel uit in de beboterde bakvorm. Schik er de appelschijfjes over. Bedek met de rest van het mengsel.Strijk in met de resterende eierdooier.

Maak met een vorm het traditionele ruitenpatroon. Bak gedurende 35-40 minuten op 180 °C.

Laat afkoelen en garneer met minikweeappels en bladgoud (optioneel).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Monique, te verkrijgen in delicatessen zaken, in België toch dus vermoed dat het in Nederland ook wel te vinden is;)
apu

apu zegt:
Waar krijg je bladgoud?