Recept
« Terug naar recepten
Broccoli-bloemkoolvelouté
PT35M
Broccoli-bloemkoolvelouté
Een heerlijk broccoli-bloemkoolvelouté recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoli-bloemkoolvelouté te bereiden
1. Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de groenten en het kruidentuiltje toe. Laat 10 minuten koken tot de groenten goed gaar zijn. Hou enkele bloemkool- en broccoliroosjes apart. Neem het kruidentuiltje weg. Mix de soep.
2. Maak een blonde roux met de boter en de bloem: laat de boter smelten, strooi er de bloem bij en roer glad. Lepel er, van het vuur af, een soeplepel soep bij en roer opnieuw goed glad. Zet op het vuur en laat op een zacht vuur 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Roer voortdurend.
3. Breng de soep op smaak met nootmustkaat, peper en zout. Verdeel ze over kommetjes of borden. Werk af met een likje lichte room en gehakte peterselie. Serveer goed heet.
2. Maak een blonde roux met de boter en de bloem: laat de boter smelten, strooi er de bloem bij en roer glad. Lepel er, van het vuur af, een soeplepel soep bij en roer opnieuw goed glad. Zet op het vuur en laat op een zacht vuur 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Roer voortdurend.
3. Breng de soep op smaak met nootmustkaat, peper en zout. Verdeel ze over kommetjes of borden. Werk af met een likje lichte room en gehakte peterselie. Serveer goed heet.
rangvi zegt:
Ik vind roomsoepen heerlijk, maar ik doe er altijd 2 in blokjes gesneden middelgrote aardappels bij, om de soep wat te binden, opdat ze niet zo waterig wordt, ipv een roux ; dat lijkt me iets minder vet ! Ik doe erdaarna wel een scheutje room door eenmaal gemixed !
Groetjes :
Maria :)