Recept
« Terug naar recepten
Broccoli-ham-taart
PT70M
Broccoli-ham-taart
Een heerlijk broccoli-ham-taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koopmans
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoli-ham-taart te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien. Vet de (spring)vorm in en bekleed deze met de deegplakjes. Strooi het paneermeel over de bodem.
- Verhit wat olie/boter in een pan en bak hierin de ui, voeg na een minuutje ook de broccoli, paprika en ham toe. Roerbak ongeveer 5 minuten.
- Giet evt. vocht af en verdeel de vulling over de bodem van de taart. Verdeel de helft (75 gr) van de kaas hierover.
- Mix in een aparte kom de melk en eieren , op smaak gebracht met peper (evt. zout) en wat peterselie en paprikapoeder naar smaak. Mix dit ongeveer een minuut op hoge snelheid om er lucht in te kloppen.
- Schenk dit eimengsel over de taartvulling. Verdeel de andere helft van de kaas hierover en zet in de oven.
- Bak gaar en goudbruin in 35-45 minuten.
- Laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien. Vet de (spring)vorm in en bekleed deze met de deegplakjes. Strooi het paneermeel over de bodem.
- Verhit wat olie/boter in een pan en bak hierin de ui, voeg na een minuutje ook de broccoli, paprika en ham toe. Roerbak ongeveer 5 minuten.
- Giet evt. vocht af en verdeel de vulling over de bodem van de taart. Verdeel de helft (75 gr) van de kaas hierover.
- Mix in een aparte kom de melk en eieren , op smaak gebracht met peper (evt. zout) en wat peterselie en paprikapoeder naar smaak. Mix dit ongeveer een minuut op hoge snelheid om er lucht in te kloppen.
- Schenk dit eimengsel over de taartvulling. Verdeel de andere helft van de kaas hierover en zet in de oven.
- Bak gaar en goudbruin in 35-45 minuten.
Liske zegt: