Recept
« Terug naar recepten
Broccolisoep met gerookte paling
PT30M
Broccolisoep met gerookte paling
Een heerlijk broccolisoep met gerookte paling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolisoep met gerookte paling te bereiden
Broccoli wassen en roosjes van stronk snijden.
Roosjes in kleine roosjes verdelen.
stronken dun schillen en in plakjes snijden ( onderkant stronk ongeveer
1 1/2 cm afsnijden en weggooien ).
Aardappelen schillen, wassen en in stukjes snijden.
Paling in stukjes van ca 1 cm snijden.
In soeppan 2 liter water, broccoli en aardappelen doen.
Bouillontabletten boven pan verkruimelen.
Mengsel aan de kook brengen en na 3 min met schuimspaan 1/4 deel van de broccoliroosjes uit de soep in een zeef scheppen.
Onder koud stromend water afspoelen.
Laten afkoelen en achterhouden voor garnering.
Diepe borden voorverwarmen:
Slagroom aan de soep toevoegen en nog ca 10 min zacht laten koken.
Soep pureren met staafmixer of boven pan door zeef roeren.
Op smaak brengen met worcestershiresaus, zout en peper.
Soep in borden scheppen en garneren met broccoliroosjes en paling.
Roosjes in kleine roosjes verdelen.
stronken dun schillen en in plakjes snijden ( onderkant stronk ongeveer
1 1/2 cm afsnijden en weggooien ).
Aardappelen schillen, wassen en in stukjes snijden.
Paling in stukjes van ca 1 cm snijden.
In soeppan 2 liter water, broccoli en aardappelen doen.
Bouillontabletten boven pan verkruimelen.
Mengsel aan de kook brengen en na 3 min met schuimspaan 1/4 deel van de broccoliroosjes uit de soep in een zeef scheppen.
Onder koud stromend water afspoelen.
Laten afkoelen en achterhouden voor garnering.
Diepe borden voorverwarmen:
Slagroom aan de soep toevoegen en nog ca 10 min zacht laten koken.
Soep pureren met staafmixer of boven pan door zeef roeren.
Op smaak brengen met worcestershiresaus, zout en peper.
Soep in borden scheppen en garneren met broccoliroosjes en paling.