KookJij

Broccolisoep met roomkaas en champignons

Een lekkere gezonde en romige soep van broccoli en gebakken cahmpignons. Roomkaas light voldoet ook goed in deze soep.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccolisoep met roomkaas en champignons te bereiden

  1. Maak de broccoli schoon. Snij een smal stukje van de onderkant van de steel. Snij de broccoli in stukken. (Broccoliroosjes en steel kun je beiden gebruiken).
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook en snij deze in grove stukken.
  3. Verhit de olie in de pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de broccoli toe.
  4. Voeg zoveel water dat de broccoli net onderstaat.
  5. Bouillontabletten toevoegen en soep aan de kook brengen. ± 10 minuten koken.
  6. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
  7. Olie verhitten en champignonplakjes lichtbruin bakken.
  8. Pan van het vuur nemen, roomkaas toevoegen en broccoli pureren met de staafmixer. 
  9. Soep eventueel nog op smaak maken met peper, zout en een vleugje nootmuskaat.
  10. Champignons toevoegen en garneren met peterselie

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Van de broccoli kun je eigenlijk alles gebruiken. Snij de stelen wat kleiner.
Eventueel nog wat kleine roosjes apart houden als vulling.
In plaats van roomkaas met kruiden en knoflook kun je ook eenvoudge light roomkaas gebruiken en een teentje knoflook mee koken.
Heerlijk voor- of lunchgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst