Recept
« Terug naar recepten
Broodje bal met mosterd
PT80M
Broodje bal met mosterd
Een heerlijk broodje bal met mosterd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje bal met mosterd te bereiden
Meng bloem, gist, water en zout tot een deeg en kneed het 10 minuten krachtig door tot het deeg elastisch aanvoelt. Plaats het deeg in een diepe kom onder plasticfolie en laat het minstens 1 uur rusten. Rol een plak deeg uit op het werkblad en steek met een kleine ronde steker plakken deeg uit (iets groter dan de gehaktballen). Bestrijk het midden van het deeg met mosterd en de randen met water. Plaats een kleine gehaktbal in het midden op het deeg. Leg een tweede plak deeg op het gehaktballetje en druk de met water bevochtigde randen van het deeg goed aan, zodat het balletje in het midden zit. Frituur het deeg in de hete frituurpan met olie op 180 graden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Nee, dat hoeft niet. Ze garen namelijk in het frituurvet. Succes!
Groetjes,
Anna
KookJij.
Annet zegt:
Het lijkt me erg leuk om te maken!
Ben benieuwd.:p