KookJij

Broodje Döner = Döner Kebab

Een heerlijk broodje döner = döner kebab recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodje Döner = Döner Kebab te bereiden

Voorbereiding
Leg het vlees in een schaal en giet de melk erover.
Snijd de ui in halve ringen en voeg ze toe aan het vlees.
Breng op smaak met zout, peper en een scheutje azijn.
Laat het vlees ± 2 uur marineren in de koeling.
Haal het vlees uit de marinade en verpak het in plastic folie
en leg het minimaal 5 uur in de diepvries.

Bereidingswijze
Snijd de wortel, rode kool en ijsbergsla in dunne reepjes en meng ze.
Pel en snipper de knoflook.
Hak de peterselie.
Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar.
Snijd voor de pittige tomatensaus de tomaten in vieren,
verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pel en snipper de ui en meng met de tomatenblokjes,
sambal en tomatenketchup.
Bak de pitabroodjes af.
Snijd het bevroren vlees in heel dunne plakjes en bak ze op hoog vuur gaar.
Snijd de broodjes open en vul ze met met het vlees salade en de sauzen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Petra Mieves

Petra Mieves zegt:
Recept van rudolf van veen 24kitchen