Recept
« Terug naar recepten
Broodje niçoise met kaas en gedroogde ham
PT30M
Broodje niçoise met kaas en gedroogde ham
Een heerlijk broodje niçoise met kaas en gedroogde ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje niçoise met kaas en gedroogde ham te bereiden
Kook de boontjes gaar in kokend gezouten water en verfris ze onmiddellijk onder koud stromend water om de mooie kleur te bewaren.
Snijd de venkel en de selder flinterdun. Snijd de olijven en de ansjovis fijn en de tomaten in reepjes. Doe dit alles bij de boontjes.
Breng op smaak met peper, zout, de gesnipperde basilicum en het sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie.
Snijd de bolletjes doormidden. Schep er de niçoise op en werk af met gedroogde ham en kaas.
Snijd de venkel en de selder flinterdun. Snijd de olijven en de ansjovis fijn en de tomaten in reepjes. Doe dit alles bij de boontjes.
Breng op smaak met peper, zout, de gesnipperde basilicum en het sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie.
Snijd de bolletjes doormidden. Schep er de niçoise op en werk af met gedroogde ham en kaas.